2011

UHP (RIK utholdenhetsprøve), 5. april 2011
Dommer: Ivan Jensen

Resultat: Bestått

———————————————————

Brukshundkåring Trøgstad, 7. mai 2011
Dommer: Sverre Kirkemo og Steinar Aagård.

Nr Øvelse Karakter Koeff. Poeng
1 Fellesdekk 3 min 8/8 2 16
2 Lineføring 9/9 3 27
3 Fri v foten 8/8 4 32
4 Innkalling 5/5 3 15
5 Apportering 10/10 3 30
6 Dekk fra holdt 6/7 2 13
7 Fritt hopp over hinder 8/8 2 16
8 Sporsøk, 200 m m egen gjenstand 7/7 4 28
SUM 177 p
Kommentar
Fellesdekk: Fin neddekk, men lå urolig, snusa, rulla litt på hoftene, reiste seg i det jeg kom inntil. Trekk for uroligheter er ok, men vi fikk også trekk i karakter fordi Willy satte seg opp før vi var ferdig. I regelverket står det følgende om bedømmelsen: «Øvelsen er slutt når tiden er ute og hundeførerne får deretter beskjed om samlet å gå tilbake til hundene og på stevnelederens/dommerens anvisning kommanderes hundene til utgangsstilling. Når tiden er ute avsluttes bedømmingen.» Burde vi hatt trekk pga at han satte seg opp da?
Lineføring: Var vel ok :). Nys litt, men det valgte dommerne å overse fordi han jobbet fint for å komme seg inn i posisjon igjen :).
Fri v fot: Litt usikker her – stort sett ok følte jeg, vet ikke helt hva det ble trukket for :). Hukommelse er noe herk…
Innkalling: Willy satt pent, men reiste ræva i det jeg snudde meg, men dommeren kommenterte til publikum at han IKKE hadde forlatt plassen. Han kom i finfint tempo og bra innsitt. I dommeranvisningen står følgende: «Endrer hunden utgangstilling før innkallingskommandoen, gis ikke høyere karakter enn 8. Hovedvekten legges på god lydighet og raskhet ved innkalling. Forlater hunden plassen med mer enn 3 meter, underkjennes den i øvelsen.» Lurer litt på hvorfor vi da bare fikk 5 poeng?
Apportering: YESSSS!
Dekk fra holdt: En øvelse vi aldri har trent på. Fin innmarsj, bra neddekk, men han reiste seg i det jeg kommer inntil for å passere bak. I dommeranvisningen står det følgende: «Øvelsen er slutt når føreren har stanset og vendt seg om.» Skulle vi da hatt det trekket fordi han reiste seg opp i det jeg gikk inntil ham?
Hopp over hinder: Nok en øvelse vi ikke akkurat har trent på… forrige trening viste at guttungen ikke skjønte noe når jeg gikk mot hinderet med han i fvf. Da gikk han rett i hinderet. Nå fikk jeg vist ham at vi skulle hoppe, og han var vel noe ivrig og lå litt foran meg på innmarsj, men hoppet selvsagt fint, men hadde vel litt uryddig avslutning.
Sporsøk, 200 m: OK – jeg bør IKKE gå egne spor… Jeg mener litt for mye om hvor de går, jeg *hoster*. Willy gikk fint av gårde i bra driv ut i skogen, og det gikk supert det, inntil han vinklet  og jeg egentlig ikke helt så hvor han vinklet. Jeg TRODDE at det kanskje ble litt feil, men fulgte på et stykke (Willy gikk fortsatt fint han), men så lurte jeg på om han var helt av sporet og sporet på noe annet for jeg kjente meg da IKKE igjen, jeg *sukker tungt*. Jeg tok han tilbake til der jeg visste sporet var… satte ham på – og han fortsatte i samme retning… Gjett hvem som hadde rett mht hvor sporet gikk??? Herrefred… Her må jeg ta de 3 poengene minus på egen kappe gitt.
Godkjent

Nå spiller ikke poengsummen noen rolle, kåringen er bestått, men jeg kjenner at de trekkene vi fikk pga Willys oppsitter etter dekk, samt det kraftige trekket på innkallingen kanskje ikke var helt riktig bedømt? Eller?

C-spor, Trøgstad, 8. mai 2011
d: Anne Marit Traaholt (lp) og Sverre Kirkemo (sporoppsøk)

Nr Øvelse Karakter Koeff. Poeng
1 Fellesdekk m skudd,

5 min

0 5 0
2 Lineføring 8,5 4 34
3 Forangående i line 0 3 0
4 Dekk under marsj 6 2 12
5 Innkalling 8,5 2 17
6 Kryp 5 5 25
7 Apportering 7 5 35
8 Hopp over hinder m sitt 0 4 0
SUM LYDIGHET 123
9 Sporoppsøk 9 7 63
10 Sporsøk,1000 m 9 19 171
11 Budføring 100 m med skudd 4 6 24
SUM SKOGSØVELSER 258
SUM TOTALT (nr 2/6)
381
Kommentar
Fellesdekk 5 min m skudd: Dommerkommentar: Reiser seg på skudd 1.

Nok en gang legger han seg fint ned på kommando – og blir liggende rimelig rolig inntil skuddet kom. Da reiste han seg – og tuslet etterhvert sakte tilbake til meg. Sukk…

Lineføring: Dommerkommentar: Noe konsentrasjonstap.
Jeg følte at han fulgte meg veldig bra på lineføringen og utførte de fleste vendinger og gangarter bra (litt intens på springmarsj kanskje). Han kikket bort fra meg tre ganger, den ene gangen kom det en person m hund gående på vegen fordi der vi skulle gjøre helt om og holdt. Litt flaks at jeg tråkket på han da, så da var han brått veldig oppmerksom på meg igjen *ler*.
Forangåede i line: Dommerkommentar: Tjuvstarter, trekker i lina, lukter, vender opp.

Jeg lurer litt på om guttungen er tankeleser? Jeg tror liksom ikke jeg gir ham noen signaler for at det er forangående i line vi skal gjøre, men likefullt tjuvstarter han på momentet og siger framover (ja, begge veier). Jepp – han trekker litt i lina – men i dag trakk han LITE i forhold til hva han har gjort før *ler*. Han luktet vel ned mot bakken et par ganger muligens også ja, og stoppen er jo sånn som den er – han stopper men snur seg mot meg. 

Dekk under marsj: Dommerkommentar: Fører sakker farten, ønsker raskere dekk.

Her ble jeg faktisk litt satt ut, for jeg misset om kommandanten sa at jeg skulle stoppe på høyde med ham, eller om han skulle kommandere når jeg skulle kommandere (for å si det enkelt *ler*). Jeg skjønte etterhvert at jeg kom til å få beskjed om når jeg skulle kommandere, men siden vi sliter litt med denne øvelsen (og jeg ikke har lagt stor vekt på den heller – den forsvinner jo i neste klasse liksom) så har jeg ikke jobbet hardt med den. Det har dermed blitt sånn at jeg må stoppe opp bittelitt på høyre bein når jeg kommanderer – ellers blir han stående – og i dag måtte jeg liksom få stabla beina riktig FØR jeg fikk kommandert – og da gikk nok også tempoet ned *ler*. I tillegg satte han seg jo opp i det jeg passerte ham på vei tilbake – igjen, akkurat som i går.

Innkalling: Dommerkommentar: Urolig, bedre tempo, støter i fører.

Jeg vet ikke hva han gjorde bak ryggen min da, men jeg var bare glad for at han satt i det jeg snudde meg rundt :). Han kunne nok hatt bedre tempo, men innsitten var rett og fint iallefall, dog støta han litt i meg :).

Kryp 4 m: Dommerkommentar: Oppe en gang, noe skjev kryp.

Veldig fornøyd med neddekken i dag :). Det hjelper nok å trene!!! Jeg startet å gå samtidig som jeg kommanderte (vanligvis venter jeg jo til han har beveget litt på seg fordi jeg er redd han setter seg opp), og Willy tok et willyjump framover og ble nok høy der i starten, men senket seg og krøp bra resten :). Oppsitt hadde han også. Han kryper nok skeivt med kroppen, men jeg tror ikke han styra retningen sånn som han har gjort tidligere. 

Apportering: Dommerkommentar: Slipper apporten, tempoveksling.

Ikke akkurat samme kvalitet på øvelsen som dagen før, nei. Roter med opptaket og slipper før han tar den opp igjen, og traver bare inn (mot fin gallopp ut).

Hopp over hinder m sitt: Dommerkommentar: Treg sitt, hopper ikke tilbake.
Sporoppsøk: Litt smånervøs – oppsøket var litt ruskete, med noen greiner som lå som «stengsel» helt i starten, men det brydde ikke Willy seg stort om. I fin fart løp han ut og fant sporet, men han stoler ikke helt på seg selv, så han måtte både helt ut og sjekke merkesløyfa og sjekket bittelitt bakspor før han bestemte seg for å dra avgårde i riktig retning :). Jeg var også ganske sikker på at sporet gikk den veien selv om det var lett å bli lurt av at det var åpen åker bare kort avstand fra oppsøket mot venstre. Men da jeg så at den retningen Willy sjekket ut først var veldig spiss vinkel på oppsøket, skjønte jeg at det måtte være galt – så da holdt jeg hodet kaldt og ventet til han dro avgårde «rett» vei – og sukket lettet ut da jeg ikke hørte noen rope «bakspor» :D.
Spor 1000 m: Willy gikk suverent bra i dag. Ok – første pinne fikk han ikke med seg, men det gjorde jeg (den lå ganske tidlig), så jeg fikk stoppet ham og vist fram hva vi FAKTISK var ute etter å finne, og etter det plukket guttungen pinner jevnt og trutt i et kjempeartig sporterreng. Det gikk flatt et stykke, men etterhvert utover i sporet ble det veldig kupert med enkelte bergrabber og masse artige ting :). Jeg var litt usikker på om sporet faktisk gikk DER et par ganger, men Willy var veldig tydelig på det, så da hang jeg bare på, jeg :). Et sted måtte jeg krabbe litt for å komme opp også, men det var jo bare morsomt (iallefall så lenge vi var på spor og dyret plukket pinner). Helt mot slutten fikk vi et sportap, og da vi plutselig var ved veien skjønte jeg at NÅ er vi vel ikke helt på sporet vel? Han søkte litt fram og tilbake, brøt videre ned mot der oppsøket var, brøt så tilbake inn i sporterrenget, vinklet tilbake mot veien… og inn i sporterrenget igjen. Så gikk vi en bue, og plutselig kjente jeg at han var på sporet igjen – og gikk seg rett på sluttpinnen :). Jeg ble nok litt satt ut av at det ikke var en eneste merkebånd for sporslutt å se, men det gjorde jo ikke noe så lenge guttungen fant fra :D. Vi hadde 1,5 min tilgode på tida! Puh… god og svett var jeg iallefall – og veldig glad :D.
Budføring 100 m med skudd: Joda, guttungen løper han :). Fin fart ut til hjelpefører, ingen reaksjon på skudd, setter seg inn på plass så hjelpefører får tatt på’n – også drar han avgårde LITT tidlig *ler*. Han hadde ikke tid til å vente på kommando, han :). Han var vel en av veldig få som overhodet gjennomførte en budføring i dag. Den gikk på en vei der «alle» hadde luftet hundene sine tidligere på dagen. Nais :). Vel – Willy var kjempeflink, han, som vanlig, og gjorde jobben sin :D. At det ble litt lite poeng får vi skylde dårlig trening på akkurat det momentet. Får vel trene mer. Det er jo unødvendige poeng å miste.

C-spor, Kongsberg, 22. mai 2011
d: Widar Bratlie (lp) og Terje Pedersen (sporoppsøk)

Nr Øvelse Karakter Koeff. Poeng Kommentar
1 Fellesdekk m skudd,

5 min

0 5 0 Dommerkommentar: Reiser seg.
2 Lineføring 9,0 4 36 Dommerkommentar: Treg sitt.
3 Forangående i line 7,5 3 22,5 Dommerkommentar: Drar.
4 Dekk under marsj 0,0 2 0 Dommerkommentar: Dobbelkommando.
5 Innkalling 9,0 2 18 Dommerkommentar: Treg innsitt.
6 Kryp 9,0 5 45 Dommerkommentar:
7 Apportering 9,0 5 45 Dommerkommentar:Tempo
8 Fritt hopp over hinder 7,0 4 28 Dommerkommentar: DK, treg sitt.
SUM LYDIGHET 194,5
8 Sporoppsøk 7 7 49 Bakspor
9 Sporsøk,1000 m 7 19 133 Vanskelig spor – 80 % på hogstfelt, resten i sump og gjørme :).
10 Budføring 100 m med skudd 9 4 36 Bra øvelse 🙂
SUM SKOGSØVELSER 218  
SUM TOTALT 412,5  Godkjent resultat, nr 2 av 3 startende.

 C-spor, Lillehammer, 18. mai 2011
d: Geir Land

Nr Øvelse Karakter Koeff. Poeng Kommentar
1 Fellesdekk m skudd,

5 min

0 5 0 Dommerkommentar:
2 Lineføring 9,0 4 36 Dommerkommentar: Skjeve holdter.
3 Forangående i line 8,0 3 24 Dommerkommentar: Drar litt i lina.
4 Dekk under marsj 9,0 2 18 Dommerkommentar: Litt raskere ned.
5 Innkalling 9,5 2 19 Dommerkommentar: Noe urolig når fører går.
6 Kryp 9,0 5 45 Dommerkommentar:
7 Apportering 8,0 5 40 Dommerkommentar: Ønsker bedre avslutning.
8 Fritt hopp over hinder 10,0 4 40 Dommerkommentar:
SUM LYDIGHET 222,0
8 Sporoppsøk 7 7 49 Bakspor
9 Sporsøk,1000 m 8 19 152  
10 Budføring 100 m med skudd 10 4 40  
SUM SKOGSØVELSER 241,0  
SUM TOTALT 463,0  Godkjent resultat og opprykk, nr 1 av 4 startende.