2010

Brukslydighetskarusell, 4. mars -10 Trandum (uoffisielt).
Klasse D
d: Tone Nordby

Øvelse Koeff Karakter Poeng
1 Fellesdekk 3 min 5 10 50
2 Lineføring 4 9 36
3 Forangående i line 2 6,5 13
4 Dekk under marsj 2 0 0
5 Innkalling 2 8 16
6 Apportering (treapport) 4 7 28
7 Fremad hopp med sitt 4 6 24
SUM 23 167
Plassering nr 2/5

Kommentarer: Under over alle undre !!! Willy lå – som den eneste – på fellesdekk i 3 min med meg 30 m fra :). Det berga jo hele kvelden som vel var litt opp og ned. Det starta jo knallbra med lineføring. Guttungen fulgte meg veldig bra og var svært oppmerksom (hvilket var en lettelse da det var veldig mange hunder som snuste mye på banen denne kvelden – var visst sykt mange deilige dufter der *ler*). Det glapp litt helt nederst på banen der ei tispe hadde tissa litt tidligere, men ellers var jeg superfornøyd ! Forangående i line var vel sånn passe. Han utførte jo forsåvidt momentet, men han var litt på snuser’n og dro selvsagt dit det hadde lukta godt tidligere… Dekk under marsj – ja, hva skal man si ? En litt ukonsentrert fører og en hund som har veldig lyst til å gå forangående en gang til, men som tar seg i det og heller blir litt usikker på hva det faktisk er vi skal ? Dobbeltkommando og null selvsagt :). Innkalling på samme strekning – og Willy LA seg ned før jeg fikk kalt han inn. Da er det jo automatisk mye trekk. Han kom dog i fullanes fart, hadde vel litt stor avstand til meg før han fikk slengt inn rumpa på plass (var jo denne lukta igjen da…). Apporten – da var vi tilbake til gamle synder – rufsete opptak, slipp og opptak igjen… Avslutningen var vel dog bra :). Fremad hopp med sitt – Willy er treg i sitten på den andre siden så jeg smeller på en dobbeltkommando. Tilbakehoppet er bra, men han er ute og kjører på avslutningen og vil ikke sette seg skikkelig på plass.

Klasse D, offisielt stevne, 17. april -10. Arr: Sarpsborg Hundeklubb.
d: Finn Rive (lydighet, budføring) og Terje Pedersen (spor)

Øvelse Koeff Karakter Poeng
1 Fellesdekk 3 min 5 10,0 50,0
2 Lineføring 4 9,0 36,0
3 Forangående i line 2 7,0 14,0
4 Dekk under marsj 2 8,0 16,0
5 Innkalling 2 5,0 10,0
6 Apportering (treapport) 4 5,0 20,0
7 Fremad hopp med sitt 4 9,5 38,0
SUM LYDIGHET 23 184,0
Budføring 2 9,0 18,0
Spor 7 9,0 63,0
SUM SPESIALØVELSENE 9 81,0
Plassering nr 1/1

Kommentarer: Jess, der satt den gitt :). Ingen imponerende sum, men jeg ser superfornøyd med alt utenom innkallingen og apporten :).

På fellesdekk fikk vi med hjelpehund slik at Willy kunne ligge i en FELLESdekk og ikke helt alene. Det gikk strålende, det, og dommeren overså Willys virrende hode og litt snusing i starten. Han LÅ stille med kroppen og da holder det :). Men dette var nok den korteste fellesdekken jeg har vært med på. Jeg stod nå der og han sammen med Monika som var hjelpehundefører *ler*, og jeg husker jeg tenkte at nå har vi vel stått sånn litt over et minutt – og da ble vi kommandert tilbake til hundene faktisk :). Jaja, jeg tror ikke Willy hadde reist seg om han måtte ligge 3, 4 eller 5 minutter heller der :).

Lineføring: Det startet riktig bra, men ble noe tull da jeg ikke hørte om kommandanten sa høyre om eller høyre om holdt, så det ble litt uklare signaler til hund der, hvilket dommeren overså siden jeg ikke hørte hva som ble sagt. Vi mista litt konsentrasjonen der, og et stykke etterpå gikk Willy litt vinglete synes jeg, men han gikk seg veldig opp og gikk skikkelig vakkert størstedelen av programmet :).

Forangående i line er hatøvelsen *ler*. Første strekket tyvstartet han nok litt, men gikk veldig rett og fint fram, og stoppet vanen tro ved å snu seg mot meg, men han stopper jo… Tilbaketuren er mer vinglete og rotete og vi fortjente iallefall ikke MER enn 7 :).

Innkalling bruker jo å være glansnummeret, men nok en gang skulle Willy tulle det til…. Nå reiste han seg fra sitten og stod da jeg snudde meg *fa»&%¤&»%#*^. Det som er kjipt er jo at han er fullt klar over at dette er feil, og når jeg da kaller inn kommer han i sirupsfart inn til meg *rister på hodet*. Også det som er en sånn flott øvelse til vanlig. Må vel trene mer med kommandant der :).

Apporteringen – vel – der var guttungen tilbake til gamle synder… Litt slurvete opptak og mistet den for så å ta opp igjen, travet nølende inn til meg (jepp – han vet jo at dette er feil) og slapp apporten rett ved beina mine. Jeg var sikker på at det ble en 0, men 5 poeng er bedre enn ingen poeng *ler*.

Hopp over hinder bruker ikke å være noen big deal, og det var det ikke i dag heller :). Fin øvelse :).

Budføring kunne blitt katastrofe, men med litt is i magen fra min side fikk vi en bra øvelse ut av dette også :). Jeg har sett guttungen med langt større fart, men han hadde jevnt driv og fine innsitter både hos figurant og hos meg :).

Sporet gruet jeg meg veldig til må jeg innrømme. Siden han har gjort litt ymse i sporet på treningene så så jeg jo for meg litt ymse her også. Sporet gikk i ganske sidebratt terreng, med varierende underlag og var egentlig et morsomt spor :). Problemet mitt er jo å holde meg langt nok bak Willy i sporet, men med en ivrig hund som tydelig viste hva han drev med så var det jo ikke noe problem. Willy markerte alle pinnene veldig tydelig og jobbet på sporet hele tida :). JEG tabbet meg imidlertid ut i den ene vinkelen da jeg holdt ham litt mye igjen da han ringet litt for å finne igjen sporet, så det ene poenget borte var MIN feil. Dommeren kommenterte at jeg har en super sporhund og at han var knallbra på dette nivået. Det var sjelden å se så bra sporhunder i D-spor visstnok :). Sånne kommentarer suger man selvsagt til seg :).

Brukslydighetskarusell, 29. april -10 Trandum (uoffisielt).
Klasse D

d: Hilde Hov

Øvelse Koeff Karakter Poeng
1 Fellesdekk 3 min 5 9 45
2 Lineføring 4 8,5 34
3 Forangående i line 2 9 18
4 Dekk under marsj 2 9 18
5 Innkalling 2 9,5 19
6 Apportering (treapport) 4 6 24
7 Fremad hopp med sitt 4 6 24
SUM 23 182
Plassering nr 1/4

Kommentarer:

Fellesdekk: Denne tok vi til slutt, men jeg kommenterer den her…. Vel – grei neddekk og Willy LÅ hele tida, men han snusa og ordna litt der han lå, og 9’ern var vel helt fortjent kan man si :). Det var mye som lukta deilig, og løv og gress i skjegget etter endt øvelse var vel LITT avslørende kan man si *ler*.

Lineføring: Joda, det gikk vel rimelig greit tror jeg ? Jeg husker det var noe der som ikke var helt perfekt, men nå husker jeg ikke helt hva *ler*. Men stort sett veldig fornøyd :). Han er oppmerksom og går i fin posisjon. Mister muligens kontakten av og til, men alt i alt ganske så bra :).

Forangående i line: Tror vi fikk litt godt betalt her, men Willy gikk foran han, drar på litt mye i lina etterhvert, men ikke noe påfallende. Ståmomentet er jo så som så, men han STÅR iallefall *ler*. På tilbaketuren var jeg litt usikker på om han overhodet hørte at jeg kommanderte, men han seig ut og gikk i SLAKK line et godt stykke faktisk :). Noe av det bedre han har gjort i denne øvelsen :).

Dekk under marsj: Jeg markerer helt bevisst litt i det jeg kommanderer, men Willy la seg iallefall rimelig kjapt og greit og ble liggende til jeg hadde vendt om :). Flink gutt. At han reiste seg på tilbakekomsten får så være – det teller jo ikke inn på karakteren i bruks.

Innkalling: Jess :). Dette kan gutten, han, har såvidt litt støt ved innkomst, men det var liiiite i forhold til hva han bruker å gjøre :).

Apportering: Her ble det tull før vi fikk startet. Willy ble veldig fokusert på Karin som skulle gi oss apporten, og begynte å hoppe og styre og var sånn generell tulling *ler*. Jeg greide ikke helt å ta oss inn før vi startet øvelsen, men det så bra ut da han løp ut da, men opptaket var som før i tiden: rotete. Han slapp også apporten halvveis tilbake og han kom tilbake til meg uten apporten i munnen. Jeg ba ham om å apportere igjen, og han hentet den da, men det ble vel mye kommandoer og slikt. EN snill dommer ga oss en veldig snill 6’er :).

Hopp over hinder: Fint uthopp og Willy satte seg sånn rimelig kjapt på andre siden av hinderet (jeg kunne kanskje ønsket noe høyere tempo der, men…). I det jeg skulle kommandere ham tilbake fikk han DEEEEN DEEEEEILIGE duften i nesa og bare MÅTTE lukte litt, så jeg måtte trø til med en NOE kraftig kommando. Men han hoppet jo tilbake da :).

 Klasse C, offisielt stevne, 20. juni -10. Arr: Lillehammer Brukshundklubb.
d: Geir Land.

Øvelse Koeff Karakter Poeng
1 Fellesdekk 5 min m/skudd 5 0,0 0,0
2 Lineføring 4 9,0 36,0
3 Forangående i line 3 7,0 21,0
4 Dekk under marsj 2 8,0 16,0
5 Innkalling 2 10,0 10,0
6 Kryp (4 m) 5 0,0 0,0
7 Apportering (treapport) 5 0,0 0,0
8 Fremad hopp med sitt 4 9,0 36,0
SUM LYDIGHET 30 129,0
9 Budføring 100 m med skudd 4 10,0 40,0
10 Sporoppsøk 7 6,0 42,0
11 Spor 1000 m 19 7,0 133,0
SUM SPESIALØVELSENE 30 215,0
Totalsum 344,0 og godkjent resultat. Nr 3/4

Kommentarer:

Man skal selvsagt glede seg over det som er å glede seg over *ler*. Ikke noe opprykk denne gangen, men vi gikk for første gang i Willys liv et fremmedspor på 1 km (og det sporet VAR nok så langt også – jeg syntes liksom det var laaaangt til den sluttsløyfa altså). Fornøyd må jeg vel også være med de 10’erne vi fikk – også får vi heller trene mer på det som gikk skeis *ler*.

Vi startet i skogen på spor – og kjørte laaaaang avgårde før vi kom til DET kremterrenget ! Et fantastisk herlig terreng, åpent og fint med mye terrengskifter mellom mose, lyng, litt tørrabber og litt myr.

Oppsøk: Jeg fomlet litt for å få på Willy den litt midlertidige selen jeg kjøpte på Brukshunden på fredag – en Bødkersele med små tilpasninger til en litt tykkhodet og tykkhalset guttunge :). Da jeg omsider hadde fått på dette var det bare å sette hunden på spor. Willy gikk fint ut – han børna ikke avgårde som han bruker, men travet fint ut og fant sporet – og dundra på bakspor. JEG burde jo sett tegninga for det sporet han fulgte var rimelig spiss vinkel mot vegen i forhold til oppsøksretningen, men man må jo bare følge på så… Det jeg IKKE har trent på er å snu Willy på bakspor etter å ha gått såpass langt – så da jeg kalte ham tilbake og skulle få ham på rett veg sleit han veldig med å komme seg videre på rett spor. Han snusa og jobba og lukta og ordna og kom seg da etterhvert avgårde :). Det ble dermed bare 6 poeng her.

Sporet: Ja, vi tøffa jo avgårde, vi, og fant til og med en del pinner. Et par steder var vi nok litt på tur, men guttungen tok seg inn igjen – en av pinnene markerte han forresten ikke, men den så jeg så jeg tok den med, jeg. Etter det som føltes som et laaaangt spor kom vi endelig til slutten – da etter å ha gått en veldig lang strekning uten å se en eneste pinne *host*. Noe sa meg at vi hadde LITT feil inngang til den sluttsløyfa egentlig, og magefølelsen var ikke helt feil. Vi kom faktisk vinkelrett inn på slutten, vi, og gudene vet hvordan vi greide det, men likevel… Siden det da ikke lå noen pinne ved slutten der VI kom gående var jeg kjapp til å kikke i en større halvsirkel rundt sløyfa – og jammen meg fant jeg ikke pinnen gitt – JEG ja, ikke Willy *ler*. Ved opptelling fant vi at jeg hadde 6 pinner, men en av dem hørte visst ikke til i dette sporet men var antakelig en gjenligger fra gårsdagens konkurranse. Da jeg oppdaget det, skjønte jeg vel at vi nok hadde gått litt på det sporet også, for det gikk i akkurat samme terreng og mønster. Jaja, ikke stort å gjøre med det. Tross bare 5 pinner i boks var jeg veldig fornøyd med at Willy jobbet bra hele veien. Han ga seg aldri, jobbet på og gikk tidvis veldig bra :). Jeg har jo vært bekymret for tidsbruken på sporene til Willy, og det var vel bare med nød og neppe i greide oss innafor tida også. 24 minutter ble vi klokka inn på…

Fellesdekk med skudd, 5 min: Denne droppet vi da jeg ikke føler at vi har fått trent skikkelig på den. Siden Willy jo har hatt problemer med vanlig fellesdekk tidligere vil jeg at denne øvelsen sitter skikkelig før vi gjennomfører den i konkurranse.

Budføring 100 m med skudd: Jeg hadde i utgangspunktet bestemt meg for at vi droppet den øvelsen også. Willy har aldri løpt 100 m budføring før tror jeg, og iallefall ikke med skudd (og vi har vel strengt tatt ikke trent på den uten skudd heller siden vi gikk D-spor i vår). Vi får liksom aldri trent skikkelig på dette, så jeg tenkte at det sikkert var lurt å droppe den. Nå tenkte jeg videre at skitt, jeg kan jo iallefall ta ut Willy og se hvordan han reagerer når de andre løper – og siden det gikk greit, bråbestemte jeg meg – i det hunden før oss var på vei inn til fører – for at skitt au – vi kan jo forsøke :). Og det gikk jo strålende ! Willy løp som en oioi han og fikk full pott på øvelsen !!! Yeyyy ! Dermed var 10 poeng i boks her.

Lineføring: Willy hadde kjempekontakt med meg fra start av og gikk riktig bra omtrent hele øvelsen. Dessverre «slapp» han litt helt på slutten da vi kom nært kanten på banen der de fleste hadde gått og luftet hundene, så her dro han litt fra meg og ble veldig vid i helomvendingen. Ellers tror jeg faktisk aldri Willy har gått så bra lineføring før :). Vi ble belønnet med 9 poeng.

Forangående i line: Dette er vel ikke glansnummeret vårt, kan man si. Willy fulgte rimelig bra på frammarsjen og gikk kjapt og fint ut i lina og holdt bra retning, men han trekker jo litt da. Ståmomentet er vel heller ikke helt patent – han stopper jo men snur seg litt i momentet. Videre gikk han litt uryddig på vendingen og tjuvstarta vel litt på neste strekning. Her trakk han ikke så mye men hadde en litt annen retning enn det jeg hadde… *Host*. Vi fikk 7 på den øvelsen.

Dekk under marsj: Ikke en øvelse vi trener veldig mye på, og som på forrige konkurranse markerer jeg litt på høyre fot i det jeg kommanderer. Helt grei neddekk og oppsitt da… :). Markeringen min resulterte i 2 poeng trekk, så vi fikk 8 poeng.

Innkalling: Her var jeg LITT spent kan man si. Jeg VET jo at Willy kan dette veldig bra bare han blir sittende, men sitt og bli har vært fryktelig vanskelig for Willersen, det, så vi har trent kun sitt og bli de siste to ukene (ja, altså vi har trent andre øvelser mye mer, men når vi har trent «innkalling» har det vært kun sitt og bli – og belønning. Jeg har ikke kalt inn liksom). Vel – Willy satt som en prest, han, og kom som et lyn og satte seg fint inn UTEN å støte !!! Yeyyy ! Vi ble da også belønnet med full pott: 10 poeng!

Kryp: Jaddda… Dette er vel den øvelsen vi har trent mest på de siste ukene. Herregud som vi har trent på det. Jeg forventa dog ikke så mye, for vi har enda ikke greid å gjennomføre den øvelsen på første forsøk uten at han har gjort ett eller annet kødd som å sette seg opp, halse, hoppe opp i hånda mi, kaste seg fram, krype i sirkel… etc etc. Vi har trent masse på starten, vi har trent inn ny kommando på neddekken for at Willersen ikke skal forveksle den med dekk for fellesdekk (ok – vi begynte vel å trene det inn på torsdag *Host*), vi har trent på mange forskjellige steder og på vått underlag og på tørt gress… Ja, vi har altså jobba mye med denne øvelsen, men hjalp det ? Vel – vi stod iallefall for dagens underholdning *ler*. På første kommando for neddekk reagerte ikke Willy. Jeg tok derfor litt ekstra i – og hørtes nok LITT sint ut antar jeg – og det var ekkelt, mente Willy. Så da jeg ga kryp-kommandoen kasta han seg over på sida og rulla rundt, knurra og tygde i gresset og hadde det helt på G *flirer og rister på hodet*. Noen mente han burde hatt ekstrapoeng for ny vri på kryp, men dommeren var visst ikke helt enig i det *ler*. Det var vel muligens en fortjent 0, det…

Apport: Dobbelt-jadda ! Dette er vel den andre øvelsen vi har terpet og øvd på de siste ukene, men hjelper det ? Nope… Lurer på om jeg har mista trua på den derre «trening hjelper»-greia igjen, jeg… For hva skjer ? Joda, guttungen løper ut i gallopp han, plukker apporten men slipper den kjapt, må snuse litt på den før han tar den opp litt slurvete. Halvveis tilbake til meg slipper han igjen, kikker seg rundt, stor og snuser ut i lufta… Han tenker leeeeenge før han plutselig finner ut at ok – det var APPORT vi drev med ja – så han tok den opp og kom tilbake og inn på plass *ler*. Var vel en klar 0 det også ja…

Hopp over hinder med sitt: Denne øvelsen har vi ikke trent veldig mye på – og  selvsagt gikk det bra *ler*. Vi fikk et poeng trekk fordi dommeren ønsker litt mer intensitet i øvelse, men det er ok – jeg kunne også ønsket meg det :). DOg – Willy hopper og sitter og hopper tilbake igjen, så da er jeg fornøyd, jeg :). 9 poeng ble altså fangsten her.

Generelt: Selv om vi ikke greide opprykket må jeg si meg fornøyd med dagen! Willy gikk veldig bra på det jeg vet han er bra på – han tryna skikkelig på de øvelsene jeg vet er litt «sarte» – og ikke minst: vi kom rundt sporet !!! Da kan man ikke klage :). Han var i fint modus på lydigheten også, men jeg ser jo at vi trenger trening på å bli kommandert, selv om Willy tilsynelatende ikke lar seg forstyrre så veldig. Det er vel mer JEG som har problemer tror jeg *ler*. Eller – nei, jeg føler liksom at jeg har litt kontroll ute på banen også, men vi trenger trening sammen. Nå begynner jo øvelsene å sitte på trening også, så vi får vel øve mer konkurransesetting nå framover.

Arrangementet gikk forresten strålende, og som vanlig på brukskonkurranser var det bare trivelige folk å snakke med. At hele 5 av 8 ekvipasjer var fra Nannestad Hundeklubb gjorde jo heller ingenting. Jeg må jo gratulere Hilde med Tindra som på en overbevisende måte vant med et soleklart opprykk til B-spor – og Annie med Randi som fikk opprykk til C-spor :). Grattis !!!

 Klasse C, offisielt stevne, 11. september -10. Arr: NSCHK avd Oslo.
d: Anne Ingebrigsten.

Øvelse Koeff Karakter Poeng
1 Fellesdekk 5 min m/skudd 5 0,0 0,0
2 Lineføring 4 9,0 36,0
3 Forangående i line 3 8,0 24
4 Dekk under marsj 2 8,5 17
5 Innkalling 2 10,0 20,0
6 Kryp (4 m) 5 7,0 35,0
7 Apportering (treapport) 5 8,5 42,5
8 Fremad hopp med sitt 4 9,0 36,0
SUM LYDIGHET 30 210,5
9 Budføring 100 m med skudd 4 0,0 0
10 Sporoppsøk 7 10,0 70,0
11 Spor 1000 m 19 0,0 0,0
SUM SPESIALØVELSENE 30 70,0
Totalsum 280,5 og ikke godkjent resultat. Nr 4/4

Kommentarer:

Dagen startet med lydighetsøvelsene og budføring og jeg må bare innrømme at jeg var skitnervøs faktisk! Eller – det var jo å ta litt i, jeg greier å bevare fatningen og gjøre de arbeidsoppgavene jeg har pålagt meg selv, men jeg kjente det godt i magen på forhånd ja. Kanskje mest fordi jeg var så spent på om all treningen vi har gjort med krypen den siste tida hadde gitt resultater. Det har liksom vært sånn at første kryp har endt med enten lyd, oppsitt eller veldig høy kryp, før neste forsøk har gått bra – og sånn går det jo ikke an å gjøre det. Nå har vi finslipt på alle starter med klikker temmelig intensivt, faktisk flere ganger pr dag, så jeg var LITT spent på hvordan dette skulle gå. Vi har også øvd på kryp ETTER innkalling for å få det nærmest mulig en konkurransesituasjon, men det har ofte tullet seg til må jeg innrømme. Jaja. Spenningen var iallefall til å ta og føle på hos unge Guldseth :).

Fellesdekk med skudd, 5 min: Fortsatt har vi ikke fått trent noe på dette – kun en gang siden sist, og det gikk vel ikke så bra, så jeg fant det smartest å ikke engang forsøke den øvelsen. Litt kjipt å starte hele konkurransen med 50 poeng i minus, men sånn er det når man ikke får tatt seg på tak og gjort dette skikkelig.

Budføring 100 m med skudd: Willy var ivrig på å komme seg bort til figuranten, men i det vi kom bort til ham ble han brått veldig usikker på mannen som stod der i en litt truende posisjon. Det ble litt hopping og bjeffing og sånt, men jeg fikk da gitt min informasjon til mannen og gikk avgårde. Willy løp som tusan avgårde bort til mannen og satte seg vakkert inn på plass (skuddet kom aldri den veien da pistolen klikket). I det mannen bøyde seg over Willy for å ta på ham (jeg sa klart i fra at han IKKE skulle bøye seg over hunden – figuranten hadde nok aldri vært firgurant for dette før) – spratt Willersen unna og begynte å bjeffe på ham. Skitt også… Etter litt «dansing» rundt figuranten kom han løpende i fint driv tilbake til meg – og reagerte ikke på skuddet som ble avfyrt. Fin innsitt hos meg da, men det ble jo en null på øvelsen siden mannen ikke fikk tatt på Willy. 

Lineføring: Willy var oppmerksom og fin, han, og gikk riktig bra. Litt treg sitt på første holdt, men ellers fine vendinger og i det hele tatt. Dommeren hengte seg opp i den trege sitten, men så ikke at guttungen omtrent hang fast i regnjakken min undre springmarsjen *ler*. Vi takker og bukker for 9 poeng her, vi :).

Forangående i line: Dette er jo ikke øvelsen vi øver alt for mye på, men kanskje vi burde det, for den KAN jo bli riktig bra faktisk. Willy går jo villig ut, holder bra retning og går fint tilbake også. Det er bare disse hersens stopp-momentene som trekker litt mye ned. Han stopper, men snur seg og kommer et skritt tilbake mot meg (forøvrig en mye mer naturlig avslutning på øvelsen siden man jo skal kalle inn hunden når man begynner med fremadsendingen). 8 poeng for den øvelsen var vel helt greit tror jeg ? At dommeren valgte å overse mitt bittelille svalestup framover pga Willys iver på første sending får så være *ler*. 

Dekk under marsj: Ikke øvelsen vi har trent mest på i det siste, og dommeren kommenterte at Willy var litt treg ned med rumpa – eller IKKE BRA, som hun sa *ler*. Vi fikk dog 8,5 på øvelsen og det var jo helt greit :).

Innkalling: Dette er jo øvelsen man BØR få full pott på – hvor vanskelig kan det være å løpe som f… inn til mor liksom ? Og guttungen skuffet ikke han, og kom i finfin fart og satte seg kjapt og fint inn på plass. Full pott og 10 poeng :).

Kryp: Og så kom det store spenningsmomentet da… HVA ville Willy finne på i dag ? Første spenningsmoment var jo om han ville legge seg ned på første kommando – og joda, Willy var med på leken han og la seg kjapt og fint ned på min kommando LIGG. De siste dagene har jeg jo også ekspermentert litt med ulike kommandoer for krypen – og i dag valgte jeg krypROOOOOLIG *fnis*. Gjett om jeg var LITT lettet da jeg så at guttungen begynte å bevege på labbene i retning framover… *puhhhh*. At han krøp sånn ca en meter foran meg, og bestemte retning noe så inni granskauen (dvs svinger mot høyre) får så være – HAN KRØYP UTEN TULL!!! Jeg var jo glad bare vi kunne få poeng på denne øvelsen, og jammen meg ble vi belønnet med 7 poeng. Litt høy var han nok også på rumpa innimellom, så jeg var jo kjempefornøyd med en 7’er her :).

Apport: Dette har jo også vært vår akilleshel, men jeg har på en måte følt at øvelsen har blitt mer og mer gjennomarbeidet de siste mnd og jeg var ikke så veldig bekymret for denne øvelsen. Jeg forventet faktisk at det skulle gå bra, og det gjorde det jo :). Willy løp i super fart ut, plukket opp apporten rimelig greit og kom i litt lavere tempo inn til meg med en fin innsitt. Litt tygg på apporten før avlevering, men DET byr jeg på *ler*. Det ble 8,5 poeng her. 

Hopp over hinder med sitt: Dette er jo øvelsen vi sjelden trener på siden den alltid går så bra på første forsøk. Og dette gikk riktig bra denne gangen også. Willy hoppet fint ut, satte seg kjapt og hoppet tilbake og inn på plass. Jeg fikk nok en litt lang geip da dommeren sa at Willy var borti hinderet – for det kunne jeg ikke for mitt bare liv høre ? Og han har da heller aldri gjort det de få gangene vi har trent dette ? Jeg vet ikke om hun trakk for det, men jeg tror det og vi fikk «bare» 9 poeng. Jaja…

Så bars det ut i skogen da… LITT spent på det også, siden poengsummen i lydighetsøvelsene var tilstrekkelig for et opprykk her :).

Oppsøk: Oppsøket vårt lå i nøyaktig samme trase som jeg hadde lagt oppsøk til Fight i forrige uke. Det var jo litt morsomt. De hadde til og med benyttet de samme trærne til å henge merkebåndene i *ler*. Siden jeg jo hadde trasket litt i dette terrenget før, så tok jeg en råsjanse på at sporet nok ganske sikkert gikk til venstre (siden terrenget på høyre side var skikkelig dritterreng og ikke noe man legger oppsøket mot. Willy var ivrig som bare det han, og løp såååå rett og fint ut i full fart, slo momentant på sporet, sjekket såvidt en meter bakspor før han bestemte seg for å gå mot venstre… Og jeg fulgte på – og siden jeg ikke hørte noe mer antok jeg at vi iallefall hadde valgt riktig retning :). Vi fikk da også full pott på det oppsøket – 10 poeng.

Sporet: Vi kom oss jo avgårde i riktig retning da, men jeg følte ikke at Willy hadde helt trøkken i lina som han har hatt i det siste. Jeg hadde jo tenkt at jeg skulle holde litt godt igjen i dag, siden han har vært noe slurvete i det siste, men det var ikke så mye å holde igjen på, så jeg måtte liksom bare følge etter. Det gikk langt og lengre enn langt før vi omsider fant en pinne (som Willy markerte). Jeg gikk forøvrig med blikket i bakken for å om mulig få plukket med meg pinner som Willy hadde gått over, men jeg så ikke en eneste jævla pinne, jeg… Etter denne pinnen gikk det nok veldig i hytt og pine. Jeg greide ikke å se noe som helst mønster i sporgangen, det var ikke noe spesielt drag å lese hund på heller. Så vi gikk nå der inne og vasa da, inntil vi med ett befant oss i samme område som Fight gikk seg litt av sitt spor da jeg hadde lagt det til han forrige uke. Willy ble brått superivrig og stressa – så jeg konkluderte med at HER var det dyr….. Jeg tok ham litt med tilbake og da var han brått på noe jeg antar kunne være sporet vårt ? Vel – vi fortsatte fram og tilbake og var tilbake mot vegen et par ganger uten at vi fant noen flere pinner av den grunn…. Etter å ha vasa i lang tid, nærmet vi oss slutten – og jeg fikk plukka med meg slutten i det Willy passerte den med en meters klaring eller så… To pinner pluss slutten gir ikke mange poengene, det, og i og med at vi også hadde brukt 28 minutter på sporet, så var jo dette en klar null…. SØREN OGSÅ!!!

Nå skal jeg ikke komme med unnskyldninger her da – sporet gikk i supert terreng, det var ingen ting som skulle tilsi at dette var vanskelig (annet enn potensielle sopplukkere og vilt) og sporet var nok både godt og riktig lagt. Det jeg imidlertid tenkte på her om dagen var om Willy var litt småforkjøla ? Det har rent litt av nesa hans i det siste, så kanskje nesa ikke er helt i lage ? Jeg TROR jo ikke det da, jeg er vel mer på den at med en litt usikker fører bak, så blir ikke hunden så veldig selvsikker heller ? Må vel bare øve mer, da….

Generelt: Til tross for en null på sporet så må jeg nok en gang si at jeg er veldig fornøyd med at Willy er en fin konkurransehund! Han lar seg ikke vippe av pinnen av kommanerende folk på apellbanen, han blir ikke trøkket av at jeg er litt smånervøs og han gjør faktisk sitt beste på apellen :). DET er godt å se :).