2009

Brukslydighetskarusell, 26. mars -09 Trandum (uoffisielt).
Rookie-klassen (klasse D-øvelser uten fellesdekk).

d: Line Moen

1. Lineføring, karakter 8, poeng 32
Det begynte bra, men etter 3 meter falt han helt ut og var på snuser’n. Jeg fikk etter litt krøll kontakt og etter det gikk det veldig bra faktisk. Han falt ut i en vending igjen, det luktet veldig godt et par steder tror jeg, men alt i alt en pen øvelse om man ser bort fra «hjernesleppene».

2. Forangående i line, karakter 0, poeng 0.
Her var det ingen særlig respons å finne, gitt *ler*. Han gikk jo litt foran på ene strekket, men da var vi nok mer på tur enn noen målrettet forangående. Nå er det lenge siden vi trente på denne øvelsen da, så han får vel være unnskyldt. Ikke har vi trent stå-momentet heller, ei heller full øvelse, så her er det bare å kaste seg i selen og trene på.

3. Dekk under marsj, karakter 7, poeng 14.
Dette er liksom hat-øvelsen vår, da… Vi får ikke helt til teknikken her, men med litt hjelp ned (det er fryktelig vanskelig å få med seg rumpa) så ble han iallefall liggende på et vis *ler*. Oppsitten var fin, da :).

4. Innkalling, karakter 8,5, poeng 17.
Willy satt pent i ro der han ble plassert mens jeg gikk fra, og kom i fin fart inn til meg, men brukte meg som støtpute før han sånn halvveis kom inn på plassen sin *trene litt mer på pene innkomster kanskje ?*.

5. Apportering, karakter 0, poeng 0.
Siden vi ikke har trent på sitt og bli på denne øvelsen (vel – vi har jo ikke trent hele øvelsen før i går kveld), så holdt jeg tak i halsbåndet mens jeg kastet. Willy løp villig ut han, men så var det jo en FREMMED apportbukk, og da måtte man tulle og rote med opptaket, løfte den litt, slippe, ta tak igjen, selvsagt da i kula, og etter litt om og men kom han da inn til meg, men slapp jo apporten før han hadde fått slengt ned den store rumpa si *ler*. Mulig vi kunne berget noen poeng om jeg hadde jobbet litt for å få ham tilbake da han tullet, men jeg ble bare stående litt sånn handlingslammet i grunnen *ler*.

6. Fremad hopp m/sitt, karakter 5, poeng 20.
Denne øvelsen har vi aldri trent fullt ut – og bare noen få ganger på kurset trente vi på fremad hopp, så jeg forventa jo ikke at guttungen verken skulle hoppe framover og iallefall ikke sette seg på den andre siden, men med litt hjelp så både hoppet han fram, satte seg på den andre siden og hoppet tilbake. Flinkeste :).

Resultat: Nr 3/3 med 83 poeng
Det var kjekt å få en slik gjennomkjøring, det gir iallefall noen signaler om hva vi må trene mer på (vel – det er jo ALT *ler*), men det er kjekt å se at dommer og publikum ikke forstyrrer guttungen stort i utførelsen av øvelsene iallefall :). Han er glad og lykkelig, han, og gjør så godt han har lært :).

—————————————————————————————————

Brukslydighetskarusell, 27.april -09 Trandum (uoffisielt).
Rookie-klassen (klasse D-øvelser uten fellesdekk).

d: Line Moen

1. Lineføring, karakter 10, poeng 40.
Jeg var bittelitt spent her – vi har jo faktisk trent mye på lineføring/fvf i det siste – det er vel det vi har trent på faktisk, men kun korte korte strekker, og ofte kun bare kontakt. Det så ut til å gi resultat gitt ! Guttungen gikk med super kontakt, fine vendinger og fine holdter. Han var riktig på hugget og gikk kjempefint :).

2. Forangående i line, karakter 0, poeng 0.
Ok – denne øvelsen tror jeg kanskje vi har trent på en gang siden forrige konkurranse *host*. Nei, det var ikke mye reaksjon på kommandoen min gitt…

3. Dekk under marsj, karakter 5, poeng 10.
Dette er fortsatt hatøvelse, men jeg synes neddekken har bedret seg noe, og fra dekkmomentet lå han jo pent… Innmarsjen var dog fryktelig tullete – Willy skulle bort til tanten som dømte, han… *ler*.

4. Innkalling, karakter 10, poeng 20.
Yeyyy ! Willy satt pent i ro, kom i flott fart inn til meg og satte seg NESTEN helt pent på plass – denne nesten kommer av at han støta bittelitt – det så nok litt verre ut enn det var, for han var nesten ikke borti meg, men dog… På konkurranse ville det nok blitt trekk her, men innsitten var flott.

5. Apportering, karakter 0, poeng 0.
Vi har vel fortsatt ikke trent så mye mer på denne øvelsen siden sist – men han løper jo ut i lykkelig tempo og FORSØKER å få fatt på apporten, men den brenner visst litt i munnen, så han slipper den jo og bare ruller den bortover tilbake til meg… Tullingen :).

6. Fremad hopp m sitt, karakter 5, poeng 20.
Guttungen hopper han, og snur seg mot meg etter landing. Jeg får kommandert ham i sitt, men så MÅ han bort og snuse på den rare kanten på hinderet så jeg må kommandere han i sitt igjen. Tilbakehoppet gikk greit og han har en fin innsitt igjen :).

Resultat: Nr 4/4 med 90 poeng.
Egentlig er jeg litt imponert over at Willy gikk såpass bra der han gikk bra, for etter to dager på utstilling i helgen så hadde jeg forventet at han ENTEN var helt utslått, eller at han var så sliten at han bare ville tulle – men han konsentrerte seg jo så godt han kunne, han, det var ikke noe snusing og tull og tøys, så jeg er riktig fornøyd faktisk, selv om det ble noen nuller og lave poengsummer i bagasjen. Egentlig tror jeg at vi kunne gjort det bra i LP kl 1 nå, for han har en flott dekk fra holdt og hopper veldig fint på vanlig hopp over hinder – og apportering har man jo ikke *ler*.

—————————————————————————————————-

D-SPOR, 29. august 2009 Fredrikstad og Omegn Brukshundklubb
d: Asbjørn Simensen og Finn Rive

Øvelser

Koeff Karakter Poeng
1 Lineføring 4 9,5 38
2 Gå foran i line 2 7,0 14
3 Dekk under marsj 2 6,5 13
4 Innkalling 2 0 0
5 Apportering 4 0 0
6 Fritt hopp over hinder 4 9,5 38
7 Fellesdekk 5 0 0
SUM LYDIGHET 103

Spesialøvelsene

8 Budføring 2 7 14
9 Spor 7 9,5 66,5
SUM SPESIAL 80,5
SUM TOTAL 183,5 p

1. Lineføring. Poeng 9,5 p.
Willy var på nett fra første skritt, fulgte nydelig hele vegen og hadde fine vendinger og holdter. Oppmerksom og glad hund :).

2. Forangående i line. Poeng 7,0 p.
Dårlig innmarsj, umiddelbar reaksjon på kommando og går rett og fint framover, stopper og snur seg litt på stopp-kommando, følger «sånn passe» på plass videre men er ikke helt med i svingene. Går greit ut igjen på tilbakesendingen, men drar noe mot dommeren.

3. Dekk under marsj. Poeng 6,5 p.
Foregikk i nøyaktig samme trasè som forangående – og Willy trodde vi skulle gå foran igjen *host*. Han styrta nemlig avgårde to meter allerede før jeg hadde fått gått tre skritt… Fikk tatt ham inn og utført øvelsen, men da var jo mye ødelagt allerede.

4. Innkalling. Poeng 0,0 p.
Reiser seg før jeg får kalt inn.

5. Apportering. Poeng 0,0 p.
Gjør akkurat som han kan… Løper ut, griper, slipper griper og slipper – kommer inn til meg og slipper før innsitt.

6. Fritt hopp over hinder m/sitt. Poeng 9,5 p.
Flott fart ut, må snuse litt på hinderet før han får satt seg ca –>||<– nært hinderet. Hopper uproblematisk tilbake og på plass :).

7. Fellesdekk. Poeng 0,0 p.
Avstår fellesdekk.

SUM LYDIGHETSDELEN: 103 p.

8. Budføring. Poeng 7,0 p.
Kommer omtrent rett fra sporet og tar budføringen. Willy ser omtrent ikke på figuranten ved hilsing, han er nemlig opptatt av alle de deilige duftene på bakken rundt der han står. Willy satt omtrent fast i bakken, men figurant fikk da sine instrukser *ler*. Willy tyvstarter såvidt på veg fra meg til figurant, bråstopper ved figurant og fortsetter snusingen. Fig jobber bra, men får ikke kontakt med abonnenten… Han får jo da tatt på ham, men gir opp å få ham på plass. Vi avventer situasjonen – og Willy var plutselig ferdig å snuse, bråsnur og løper tilbake til meg og inn på plass *rister på hodet*

9. Sporsøk. Poeng 9,5 p.
Drar avgårde med den største selvsikkerhet, og jeg forsøker å henge på så godt jeg kan. Willy gikk dønn sikkert i uvant, kupert terreng, markerte første pinne utmerket (jeg husket ikke at den lå der *host*), han syntes det var helt greit å bli satt på videre uten belønning, dro på videre og smokket gjennom første vinkel før jeg fikk sukk for meg. Jeg hang bare etter, jeg… Over nakne berg gikk det også fint, neste pinne lå rett etter et sånt parti men det heftet ikke Willy, så han fikk nok en super markering der før han drop på videre. Neste vinkel gikk fra tørrabb og opp en bakke, hvilket var peace of cake for Willy – det var verre for meg :). Han tok en liten runde på feil side av et tre, dessverre (derav trekket), men gikk rett på pinnen, hadde litt problemer med å lokalisere den, men jeg stod og ventet ham ut og DA fant han den :). Dagens raskeste, sa dommeren :).

SUM SPESIALØVELSER: 80,5 poeng.

SUM TOTALT: 183,5 poeng og godkjent resultat.

—————————————————————————————————

CANT-test (gjeteranleggstest), 12. september 2009 Association du Berger de Brie
d: Pierre Legatte
Bestått anleggstest for gjeterhunder – CANT. Kritikkskjema

—————————————————————————————————-

FELTKARUSELL, Nannestad og Omegn Hundeklubb, 10/10-09
d: Jeanette Hatteberg
Feltsøk: 8 gjenstander ute, må ha inn 4 gjenstander på 5 minutter.Karakter: 7, delt 4. plass.

Kommentar: Søker bra med fint tempo, men følger ikke opp første gjenstand som han finner helt ute i venstre hjørne veldig fort. Han må i stedet pisse på den *host*. Søker ellers bra og får inn 3 gjenstander på resten av tida.

—————————————————————————————————-

Klubbmesterskap i spor, klasse 1 (tilsvarende kl D), Nannestad og omegn Hundeklubb, 1. november 2009
d: Widar Brattli

Øvelser

Koeff Karakter Poeng
1 Lineføring 4 8,5 34
2 Gå foran i line 2 0 0
3 Dekk under marsj 2 9 18
4 Innkalling 2 9 18
5 Apportering 4 9,5 38
6 Fritt hopp over hinder 4 9,5 38
7 Fellesdekk 5 0 0
SUM LYDIGHET 146

Spesialøvelsene

8 Budføring 2 0 0
9 Spor 7 9 63
 SUM SPESIAL 63
 SUM TOTAL  Nr 4/5 183,5 p