Sølen dag 2 og 3.

Dagene har alltid alt for fort når man er på Sølen, og denne gangen er intet unntak. Nå er vi faktisk halvveis, og jeg føler at vi egentlig nettopp har kommet! Tida går fort i godt selskap.

I går startet vi i skogen, og Willy fikk et spesialtrappespor som Erica la til oss (og jeg tror ikke jeg skal si hvorfor vi kalte det spesial…). Willy gikk vel ikke sitt livs beste spor, kan man si, han hadde litt annet på programmet også han, for det var visst andre interessante ting i det sporet enn bare spor… Ok, han gikk veldig bra også, tidvis, men jeg til han skal gå slik hele sporet og ikke føle behov for å sjekke luktflekker her og der. Det sier meg nemlig at motivasjonen for sporet ikke er høy nok.

Dermed ble vi enige om å trigge ham litt ekstra med slepespor. Akkurat nå husker jeg ikke om vi gikk det i går eller om det stod på programmet i dag… Usj for en slett hukommelse.

Etter lunch kjørte vi lp og vi fortsatte å jobbe med fremadsending og da transportetappen fra gruppa. Willy har jo en tendens til å stoppe x antall meter etter gruppa, og da kommer han gjerne tilbake til meg også. Sånt kan vi jo ikke ha noe av.

Jeg ga ham synspåvirkning på endepunktet og jobbet for at han ikke skulle ha stopp på veien dit. Det ble stadig bedre, og på siste sending løp han helt ut uten stopp!!!

Den andre økta ville jeg ha instruktøren til å se på tungrapporten. Jeg skulle først demonstrere hvordan han gjøre og hva som var problemer… Ehhh – og hva var problemet? Willy gjennomførte selvsagt den beste apporteringen han noen gang har gjort, med full fart ut, fint opptak og gallopp helt inn! Jada, typisk *ler*. Vi fikk fram andre takter etterpå da, så vi fikk jobbet litt med øvelsen likevel :-).

I dag tilbragte vi hele dagen i skogen og fikk lagt inn ei økt med feltsøk også.

Vi startet med et kort slepespor i dag, der Willy fikk se sporlegger gå ut. Dette vet jeg jo trigger Willy veldig, og ja, hva skal man si? Da Willersen fikk gå sporet var det full konsentrasjon og ikke noe tull der i gården, nei. Veldig bra respons på påvirkningen :-). Han fikk også et vinkelspor med pinner og da selvsagt mange vinkler i, som Karin la for oss. Han fikk også her synspåvirkning før han ble satt i bilen – og satt der i nesten 2,5 time tror jeg.

Vinklene i sporet var merket sånn at vi hadde full kontroll på hvor det skjedde noe. Vi fant ikke pinnene i sporet, men du verden som han jobbet! Full konsentrasjon og arbeidsinnsats hele sporet gjennom. Han trengte jo forresten ikke pinner i sporet Han som fikk markert på nesten alle merkebandene som hang i Vinklene *ler*. Han har en greie med merkebånd, denne hunden altså :-).

Siden pinnene ble igjen i skogen å dag, så fokuserer vi mer på dem i morgen igjen :-). Man får balansere fokuset litt.

På feltet kjørte vi full påvirkning med figurant ute som han fikk se. Jeg vet ikke om det fungerte sånn hundre prosent, men han søkte og fant, han, selv den ekle plastdingsen greide han til slutt å få inn. Da var jeg riktig fornøyd. Nå kjørte jeg uten belønning mellom gjenstandene, men jeg tror jeg må belønne mer uforutsigbart framover. Kanskje øker det intensiteten, skjønt jeg skal ikke klage – Willy jobber fint, han.

Han fikk en siste påvirkning, og jeg sendte han en gang ut etter det, både for å få belønnet skikkelig men også litt mor å se om han greide å holde seg fra å pisse i feltet. Det hadde vært et par tisper som hadde tisset, og sånt er jo fristende for en mann må vite :-). Willy holdt seg dog i skinnet og fokuserte på oppgaven sin, han :-).

I kveld hadde vi forresten feltsøkkonkurranse mellom instruktørene og en representant for hvert CV lagene. Man kan vel si det ble litt rått parti.

Willy fikk representere gruppa vår, og greide å apportere et rått egg etter litt om og men. For neida, man kunne jo ikke ha normale gjenstander der ute. Her var det alt fra brusflasker m vann til ei bitepølse med en stol festet i enden. Willy var rundt og spanet på flere ting, men fant vel knapt nok noe som i hans hode egnet seg som apporter *ler*.

Dette var dog fantastisk moro og stor underholdning for både deltakere og publikum :-).

2 responses to “Sølen dag 2 og 3.

  1. Høres ut som om dere har en knallfin uke!! Jeg vil åsså på Sølen :)!!

    • Vi har hatt det som plommen i egget!!! :). Jeg mottar forøvrig lett bestikkelser mht å bli med til Sølen igjen når jeg skal ta ut uka jeg vant :D.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s